Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політолог: Богословська відбиратиме голоси у Януковича

Понеділок, 25 травня 2009, 16:09

Голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко не виключає, що рішення Інни Богословської про самостійну участь у президентській кампанії стало наслідком наростання внутріпартійних конфліктів.

Таку думку Фесенко висловив в понеділок у коментарі УНІАН.

"Напевно, рішення Богословської є ще одним проявом не зовсім здорової атмосфери усередині Партії регіонів. Конфліктні лінії в цій партії наростають. Схоже, що Інна Германівна (Богословська) так і не стала своєю людиною в цій партії", - сказав він.

"Вона прагне до більшої публічності і активності, але, мабуть, що її стримують і не дають достатнього простору для такої активності. Можливо, ось такого роду обмеження, зрештою, і підштовхнули її до сьогоднішнього кроку – виходу з партії і початку власної виборчої кампанії. Але мені здається, що вона дещо перебільшує ступінь своєї можливої популярності серед українських виборців", - сказав Фесенко.

Політолог виключив, що Богословська балотуватиметься в президенти як технічний кандидат лідера Партії регіонів Віктора Януковича, щоб відтягнути голоси у найближчого конкурента Юлії Тимошенко.

"Вибори – це конкуренція. Якщо вже Богословська братиме участь у цих виборах, то вона, швидше, відбиратиме голоси у Януковича", - заявив Фесенко.

"Якщо хтось думає, що Богословська буде технічним кандидатом Януковича проти Тимошенко, то це не так. Швидше, це завдасть шкоди самому Януковичу, ніж Юлії Тимошенко", - додав він.

Думаю, вся справа – в особистих амбіціях самої Інни Германівни. Вона, можливо, прийшовши у Партію регіонів, в її фракцію, сподівалася на певні політичні дивіденди від приєднання до цієї великої впливової політичної сили. Але, мабуть, ці очікування не виправдалися, а амбіції у Інни Германівни дуже великі, тому вона і повертається в самостійне політичне плавання", - пояснив він.

На його думку, Богословська не зможе добитися вагомих результатів на президентських виборах.

"Не думаю, що у неї достатньо ресурсів для повноцінної і ефективної участі в цій кампанії. Не зрозуміло, хто і як її на цих виборах підтримуватиме, я маю на увазі і спонсорів, і якісь організаційні структури. "Віче" кануло в небуття. Можна, звичайно, спробувати відновити або створити нову структуру на базі уламків, що залишилися від "Віче" зразка 2005-2006 років. Але, думаю, навряд чи за час, що залишився, вдасться це зробити", – вважає Фесенко.

Раніше в понеділок Богословська заявила про намір балотуватися на посаду президента та про вихід з Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...