Ющенко допоможе бізнесу долати бар’єри

Понеділок, 25 травня 2009, 18:41

Президент Віктор Ющенко має намір видати указ, спрямований на усунення адміністративних бар'єрів для підприємництва під час світової фінансової кризи.

Про це він заявив за підсумками форуму "Влада і бізнес – партнери", який відбувся у понеділок, повідомляє прес-служба глави держави.

У заключному слові Ющенко назвав основні заходи, які будуть зафіксовані в указі.

Зокрема, низка заходів стосуватиметься удосконалення системи оподаткування шляхом спрощення процедури адміністрування і сплати податків та зборів; поетапного зниження податкового навантаження на суб'єктів підприємництва.

Крім того, передбачається зменшення податкового тиску на фонд оплати праці та запровадження єдиного соціального внеску (податку); забезпечення гармонізації податкового та бухгалтерського обліку.

Також в указі буде йти мова про реформування адміністративних послуг, які надають органи державної влади.

Кабміну, Раді міністрів Криму, обласним, Київській та Севастопольській міськдержадміністраціям планується доручити вжити заходів щодо реалізації принципу організаційної єдності під час видачі документів дозвільного характеру шляхом впровадження систем електронного документообігу та автоматизованого обміну даними між адміністраторами та місцевими дозвільними органами.

Також буде доручено забезпечити належну роботу дозвільних центрів з видачі документів дозвільного характеру за принципом організаційної єдності.

Також Рада міністрів Криму, обласні, районні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації отримають доручення здійснити заходи щодо проведення антикризової дерегуляції.

Зокрема, до 10 червня 2009 року створити із залученням представників бізнес-асоціацій робочі групи для перегляду нормативно-правових актів місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, що регулюють господарські та адміністративні відносини між органами державної влади та суб'єктами господарювання на відповідність принципам державної регуляторної політики.

За результатами діяльності відповідних робочих груп до 1 жовтня 2009 року місцеві адміністрації мають скасувати нормативно-правові акти або їх окремі норми, які не відповідають принципам доцільності та ефективності, та іншим принципам державної регуляторної політики.

Також буде доручено надати Кабміну пропозиції щодо необхідності скасування нормативно-правових актів уряду, центральних органів виконавчої влади або певних їх норм, що створюють перешкоди для розвитку підприємництва, та щодо розробки законопроектів, спрямованих на створення сприятливих умов для розвитку підприємництва.

Місцеві державні адміністрації, відповідно до указу, отримають завдання вжити заходів щодо якісного поліпшення національної та регіональних програм розвитку малого підприємництва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування