Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черномирдін: давати гроші Ющенку і Тимошенко дуже ризиковано

Понеділок, 25 травня 2009, 19:34

Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін вважає ризикованим варіант надання авансу Україні за транзит природного газу протягом 5 років.

Про це він заявив у понеділок на брифінгу в Полтаві.

З його слів, для стабільного забезпечення газом самої України й подальшого успішного транзиту європейським споживачам у сховища Україні необхідно закачати 19 млрд. кубометрів газу.

"Україні необхідно закачати 19 млрд. кубометрів газу в підземні сховища, насамперед для стабільного забезпечення самої України, але грошей немає. Тому уряд України вишукує ці кошти...звернулася до нас. Одна справа кредит дати, інша передоплату - це все дуже складно", - сказав Черномирдін.

З його слів, також зараз немає чіткої позиції з цього питання між прем'єр-міністром Юлією Тимошенко й президентом Віктором Ющенком.

"Тимошенко просить передоплату за 5 років за транзит, а зараз президент говорить зовсім інше - що це Україні не вигідно. Кому давати? Як давати? Ризики величезні", - вважає Черномирдін.

На його думку, до переговорів з цього питання також повинні підключаться споживачі газу в Європі.

Також посол розвіяв чутки про можливе повторення газової війни.

"Що стосується стабільності - у нас є що поставляти, платіть", - сказав він.

Як повідомлялося, Росія вивчає можливість надання авансу Україні за транзит природного газу її територією протягом 5 років.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування