Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин: Ющенко відповідає за уряд Тимошенко

Понеділок, 25 травня 2009, 23:21

Президент Віктор Ющенко повинен нести відповідальність за діючий уряд.

Про це заявив спікер Верховної Ради Володимир Литвин в ефірі телеканалу ICTV.

"Президент не повинен намагатися відсахнутися від свого уряду. Нинішній уряд, я стверджую – це його уряд. Він його освятив і він по суті справи, проти кожного прізвища поставив хрестик. Це означає, що він погодився з цими кандидатурами", - сказав він.

"Склалася дивна ситуація, що коли існувала та коаліція, яку освятив президент і вона сформувала уряд, і вони перестали бути працездатними, і я особисто заклав себе, виявилося, що це нікому не потрібно", - зазначив спікер.

Литвин переконаний, що якщо Ющенко не несе відповідальності за уряд, то він "повинен відкликати своїх міністрів, і тоді уряд буде абсолютно недієздатний".

"А так мені президент говорить – ви ж дивіться, щоб не було постановки питання по міністру оборони, підтримайте віце-прем'єра, бо інакше нічого не буде працювати", - розповів спікер.

"Президент, як глава держави має відмовитися і відійти від ролі експерта. Особливо від ролі експерта, який перебуває в опозиції. Я переконаний, що глава держави несе відповідальність за все, не дивлячись які у нього повноваження", - зазначив Литвин.

Як відомо, раніше у парламенті були зареєстровані постанови про звільнення міністра оборони Юрія Єханурова та віце-прем'єра Івана Васюника.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування