Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Богословська не збирається бути "технічним" кандидатом. За нею послідує Кінах?

Вівторок, 26 травня 2009, 09:09

Депутат фракції Партії регіонів Інна Богословська пояснює свій вихід із партії і рішення балотуватися на посаду президента не особистими амбіціями, а "незгодою з деякими напрямками партійного життя".

"На президії партії я неодноразово заявляла про незгоду з певними трендами партійного життя", - заявила вона газеті "Комерсант-Україна", коментуючи свої кроки.

"Насамперед, я вважаю, що Партія регіонів не має права на союз з БЮТ. Цей союз вкрай небезпечний для країни і є спробою кулуарно вирішити загальнодержавні завдання. Це повністю суперечить тому, заради чого мене запрошували в Партію регіонів", - заявила Богословська.

Вона зазначила, що не обговорювала свої плани з лідером ПР Віктором Януковичем.

При цьому Богословська збирається поборотися за президентське крісло в ролі реального, а не технічного кандидата.

"У мене дуже високий рівень довіри і рейтинг незалежно від "Регіонів". У мене в країні велика електоральна підтримка, я ж не дівчинка, яка невідомо звідки прийшла! Я тяжко працювала всі ці роки незалежно від того, у парламенті я чи ні", - обурено заявила вона.

Водночас, директор Київського міжнародного інституту соціології Валерій Хмелько, вважає, що Богословській на президентських виборах "швидше за все, відведена роль технічного кандидата – вона може відібрати якісь голоси в Тимошенко і Яценюка, але тільки в межах декількох відсотків".

Між тим "Комерсанту" стало відомо, що в керівництві Партії регіонів обговорюються ще декілька кандидатур, яким буде відведена роль технічних кандидатів з метою відібрати голоси у конкурентів Януковича, насамперед у прем'єра Юлії Тимошенко і лідера "Фронту змін" Арсенія Яценюка.

"Буде ще багато всяких цікавих людей, передвиборча кампанія тільки починається", - заявив один із керівників Партії регіонів.

"Є багато варіантів, і вони обговорюються в дуже вузькому колі. Один із можливих кандидатів – Кінах", - додав цей співрозмовник.

Сам Анатолій Киінах на запитання, чи збирається він брати участь у майбутніх президентських виборах, відповів ухильно: "Ми цю тему ще не обговорювали, і тому на даний момент у мене таких намірів немає".

"Таких рішень (балотуватися в президенти чи ні) на момент нашої розмови не приймалося. Я уточнюю, ключовий вислів – "на момент нашої розмови", - наголосив Кінах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: