Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокурора Чернігівщини не затримували, а поки тільки "пропрацюють"

Вівторок, 26 травня 2009, 10:24

У Генпрокуратурі й СБУ спростовують інформацію про затримання колишнього прокурора Чернігівської області Анатолія Василевського.

"Ми дійсно передали в Генпрокуратуру матеріали про можливі зловживання, але ми його не затримували. Зараз він, мабуть, вдома" - сказала Комерсант-Україна прес-секретар СБУ Марина Остапенко.

"Жодної секунди Василевський не був затриманий. Зараз він перебуває у Києві у своїй квартирі", - зазначив у свою чергу начальник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко.

При цьому в ГПУ і СБУ відмовляються говорити про конкретні претензії до Василевського, посилаючись на таємницю оперативно-розшукової діяльності.

За словами Бойченка, Генпрокуратура почала дослідчу перевірку діяльності Василевського за матеріалами, наданими СБУ.

"Зараз ми вирішуємо, чи достатньо СБУ надала матеріалів для порушення кримінальної справи - опитуємо свідків, перевіряємо викладені СБУ факти. Якщо буде порушено справу, слідчий прийме рішення про звернення до суду і про обрання запобіжного заходу", - сказав він, уточнивши, що зараз Василевський не працює в органах прокуратури.

Водночас у понеділок у Чернігові генпрокурор Олександр Медведько представив колективу прокуратури нового прокурора Чернігівської області. Ним став Сергій Мірошниченко.

До призначення на цю посаду Мірошниченко був старшим помічником генпрокурора.

Як відомо, раніше телеканал TVi з посиланням на свої джерела повідомив, що Василевського було затримано співробітниками СБУ за підозрою в хабарництві.

Раніше Василевський Медведько подав заяву про звільнення, і генпрокурор прийняв її. За словами Медведька, причиною звільнення стали "сімейні обставини".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування