Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко як може намагається розкрутити диктатора на гроші

Вівторок, 26 травня 2009, 10:36

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко запросила лівійську сторону взяти участь у побудові нафтопереробного заводу в Одесі в районі порту "Південний".

Про це вона заявила на зустрічі з секретарем Вищого Народного Комітету Великої Соціалістичної Народної Лівійської Арабської Джамагирії Аль-Багдаді Алі Аль-Махмуді та його колегами.

За її словами, реалізація цього проекту та побудова мережі заправок дозволить створити повний цикл нафтопереробки.

Тимошенко також запросила лівійських інвесторів взяти участь у приватизації Одеського припортового заводу, повідомляє прес-служба уряду. Прем’єр-міністр зазначила, що для лівійських інвесторів це буде додаткова можливість виходу на європейські ринки.

Тимошенко вважає, що Україна та Лівія мають перспективи для співпраці й у атомній енергетиці. Вона зазначила, що в України для цього є гарний професійний кадровий потенціал.

Визнаючи те, що для Лівії та країн Африки закупівля зерна є ключовою темою, прем’єр-міністр запропонувала лівійській стороні побудувати в Україні комплекс з виробництва, збереження та транспортування до 4 млн. тонн зерна, для якого вже підготовлений відповідний проект.

Цей напрямок, на думку прем’єр-міністра, може бути пріоритетним в українсько-лівійській економічній співпраці.

Третім важливим напрямком співпраці між обома країнами Юлія Тимошенко вважає авіабудівництво, що дозволить освоювати ринки в африканських країнах та країнах арабського світу.

Тимошенко також заявила про те, що Україна може виготовляти та ремонтувати високоточну техніку, і це відкриває можливості для співпраці у військово-технічній сфері.

Українська та лівійська сторони домовилися про проведення засідання українсько-лівійської економічної комісії у липні цього року в Україні.

Крім того Тимошенко привітала присутніх з Днем Африки.

"У вашій особі я вітаю Лівію та усі народи Африки. Бажаю процвітання африканським країнам та Лівії, яка відіграє лідерську роль на африканському континенті", - зазначила Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування