Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко тепер у Ахметова № 20 за Божу благодать

Вівторок, 26 травня 2009, 11:06

Президент Віктор Ющенко вручив високі державні нагороди гравцям та працівникам футбольного клубу "Шахтар", який завоював Кубок УЄФА у матчі з німецьким "Вердером".

Як повідомляє УНІАН, зокрема орден "За заслуги" ІІ ступеня отримав головний тренер клубу Мірча Луческу, орденами "За мужність" ІІ ступеня, а також медалями "За працю і звитягу" були нагороджені гравці "Шахтаря". Серед 19 футболістів, які отримали ордени, - капітан команди Даріо Срна і воротар Андрій Пятов.

Виступаючи на церемонії нагородження, Ющенко подякував "Шахтарю" за перемогу, назвавши її блискучою. Він наголосив, що за клуб вболівала не лише вся Україна, а й мільйони людей за кордоном.

Ющенко розповів, що перед матчем у Стамбулі зустрічався із Вселенським Патріархом Варфоломієм і попросив його молитися за український клуб, після чого "ввечері я зустрівся з Рінатом Леонідовичем (Ахметовим, президентом "Шахтаря") і сказав йому, що на полі будуть грати не лише 11 хлопців, а у нас буде Божа Благодать на цій зустрічі".

Президент персонально подякував Ахметову, Луческу, усім футболістам за визначальний вклад в перемогу, зауваживши, що ця перемога є не лише спортивною подією. Ющенко наголосив, що такі події збільшують авторитет України у світі. "Перемогою 20 травня ми увійшли в Європейську лігу назавжди", - сказав він.

На думку президента, перемога "Шахтаря" у Кубку УЄФА свідчить про те, що Україна зможе гідно підготуватись та представити себе на Чемпіонаті Європи з футболу 2012 року.

Ющенко отримав футболку "Шахтаря" з номером "20". Футболку йому вручив президент "Шахтаря" Ахметов після церемонії нагородження футболістів. Президент, у свою чергу, розписався на футбольному м’ячі.

Виступаючи на церемонії, Ахметов подякував усім за підтримку. "Від імені "Шахтаря" хочу висловити слова вдячності за високу оцінку з боку держави, слова вдячності тим, хто вболівав за нашу команду, а це вся Україна, ми разом вистраждали цю перемогу", - сказав Ахметов.

Він повідомив, що на сьогодні запланована гра "Шахтаря" з київським клубом "Динамо". "Якщо нам заб’ють три голи, відповідальність буде на президенті і парламенті", - пожартував Ахметов.

Слова подяки також висловили головний тренер клубу "Шахтар" Луческу та капітан команди Срна. При цьому вони висловили переконання, що це не останній привід для подібних зустрічей у секретаріаті президента.

"Я впевнений, що ми ще будемо тут зустрічатись", - сказав Срна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування