Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справа по Геноциду може дійти до міжнародних судів

Вівторок, 26 травня 2009, 13:05

Кримінальна справа за фактом вчинення геноциду в Україні 1932-1933 років, порушена Службою безпеки України, має всі шанси дійти до міжнародних судів, де і слід очікувати на її логічне завершення, вважає дослідниця голодоморів Анна Семенюк.

В Україні ж, на її думку, цей процес перспективи не має, передає "Німецька хвиля".

"Судовий процес буде, але у нашій судовій системі він буде знівельований. У нас немає суддів, які б на це відважилися", - каже Семенюк.

До міжнародних розглядів слід готуватися вже і дуже ретельно, вважає дослідниця. Для цього, в першу чергу, треба скласти атлас жертв Голодомору.

Сам факт порушення СБУ кримінальної справи за фактом вчинення геноциду Семенюк вважає цілком виправданим, хоч і запізнілим.

Адже жертвами голодоморів в Україні стали, за різними підрахунками, 10-12 мільйонів людей, додала дослідниця. Нині є мільйон очевидців трагедії, які потерпіли і права яких не поновлено, каже Семенюк.

Як відомо, СБУ після розслідування обставин трагедії спільно з Генпрокуратурою та науковими інституціями, керуючись міжнародними конвенціями з прав людини, порушила кримінальну справу за фактом вчинення геноциду в Україні 1932-1933 років.

Слідство з’ясувало, що протиправні дії більшовицького режиму були спрямовані на вбивство голодом українців як національної групи, повідомила СБУ. Вже відібрано свідчення очевидців, розсекречено таємні документи, наукові дослідження тощо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...