Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бурджанадзе змусить Саакашвілі поплатитися за звинувачення в дружбі з Росією?

Вівторок, 26 травня 2009, 13:54

Екс-спікер грузинського парламенту, одна з лідерів опозиції Ніно Бурджанадзе подала в суд на президента Михайла Саакашвілі.

Бурджанадзе звинувачує президента в образі її гідності і нанесенні шкоду її діловій репутації, передає Радіо Свобода.

За словами представників грузинської опозиції, на зустрічі з організаторами акції протесту в Тбілісі 11 травня Саакашвілі заявив, що Бурджанадзе співробітничає з російськими спецслужбами, і її опозиційна діяльність фінансується з Росії. Сама Бурджанадзе на цій зустрічі не була присутня.

Позов на адресу президента спрямований у суд напередодні мітингу, присвяченого до Дня незалежності Грузії, який опозиціонери проводять у вівторок в Тбілісі. Вони вимагають відставки Саакашвілі.

***

В вівторок у Грузії опозиція і її прихильники відзначають головне національне свято - День незалежності. Влада не стали в цей день проводити парад або інші заходи, щоб не накаляти обстановку.

Опозиція, у свою чергу, обіцяє вивести на вулиці десятки тисяч людей і, можливо, обере єдиного лідера.

Опозиційні лідери вирішили провести 26 травня так званий "Цивільний парад". Прихильників опозиції призвали зібратися на Національному стадіоні, що вміщає близько 60 тисяч осіб.

У той же час опозиційні лідери не підтвердили інформацію, що в ході заходів 26 травня опозиція обере лідером об'єднаної опозиції і кандидатом у президенти колишнього спікера парламенту Ніно Бурджанадзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування