Ульянченко не удостоїла секретаріат Тимошенко особистим підписом

Вівторок, 26 травня 2009, 16:08

Глава секретаріату президента Віра Ульянченко відмовила на пропозицію Кабміну щодо встановлення указом президента Дня вшанування пам'яті правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов'язків.

Проект указу було розроблено за пропозицією громадських організацій і Міністерства внутрішніх справ та схвалено на засіданні уряду, повідомили "Українській правді" у секретаріаті Кабінету міністрів.

Метою проекту указу було "встановлення офіційного дня вшанування пам'яті правоохоронців, що загинули під час виконання службових обов'язків і привернення уваги громадськості до їхнього подвигу".

У відповідь Ульянченко зазначила, що "організація і проведення відповідних заходів не потребують прийняття главою держави додаткового акта".

"Крім того, в МВС з 1996 року існує усталена практика проведення щорічно 22 серпня заходів з вшанування пам'яті загиблих при виконанні службових обов'язків працівників міліції із залученням представників органів державної влади та громадськості у всіх обласних центрах України", - наголосила вона.

"Започаткування традиції визначення у календарі знаменних та пам'ятних дат України спеціальних пам'ятних днів, присвячених вшанування пам'яті працівників правоохоронних органів та інших силових структур, загиблих під час виконання професійних обов'язків, на сьогодні вважаємо недоцільним", - заявила глава секретаріату.

У листі під відповіддю Ульянченко стоїть її факсиміле, а не особистий підпис. У зв'язку з цим у секретаріаті Кабінету міністрів звернули увагу на те, що раніше документи такого роду підписувалися главою секретаріату президента особисто.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...