Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для звільнення Єханурова потрібне роз'яснення КС?

Вівторок, 26 травня 2009, 16:42

Українське законодавство заклало правову колізію в питання звільнення і призначення міністра оборони і міністра закордонних справ.

Про це на брифінгу заявив міністр юстиції Микола Оніщук, повідомляє Ліга.net.

"Ситуація в цій площині залишається казуїстичною. У нас є кілька актів права, що не узгоджені між собою", - зауважив міністр.

З одного боку, за словами Оніщука, "є рішення КС щодо тлумачення статті Конституції, якою передбачено право Верховної Ради на звільнення всіх міністрів, незалежно від того, за чиїм поданням і в якому порядку вони призначаються".

Але вже після даного рішення КС було прийнято закон про Кабінет міністрів, що передбачає порядок внесення подань щодо міністрів закордонних справ і оборони, зазначив Оніщук.

"І вже в законі про Кабінет міністрів йдеться про те, що зазначені міністри можуть бути звільнені за поданням президента або за поданням прем'єр-міністра, що погоджено з президентом", - підкреслив він.

Оніщук вважає, що є певна колізія між роз'ясненням КС і положенням закону про Кабмін.

"Швидше за все, вирішення цієї проблематики, зокрема, колізійності, може бути досягнуто або шляхом правової практики, або за допомогою нового рішення КС щодо тлумачення відповідних норм закону про Кабінет міністрів", - сказав він.

Сам Оніщук вважає, що саме закон про Кабмін встановлює порядок реалізації розпоряджень Конституції з призначення міністрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...