Відеозапису бійки Луценка в аеропорту не існує

Вівторок, 26 травня 2009, 16:55

Газета "Більд" протягом двох тижнів, у разі неподання апеляції, має виконати рішення Земельного суду Берліна і спростувати неправдиву інформацію, поширену щодо сина міністра – Олександра Луценка під час інциденту в аеропорту Франкфурта-на-Майні.

Про це повідомила у вівторок на прес-конференції Член парламентської ТСК з розслідування інциденту, який стався в аеропорту Франкфурта-на-Майні за участю міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Катерина Лук’янова.

"Апеляція можлива. Я зв’язувалась з адвокатом (сина Луценка) протягом двох тижнів за існуючим в Німеччині законодавством. Якщо протягом двох тижнів вони не звернуться з апеляцією, то мають спростувати", - сказала Лук’янова і висловила переконання, що інцидент з українською делегацією в Україні вичерпано.

"Я думаю, що решту треба доводити в Німеччині, не можна ображати людину і не нести за це покарання", - додала вона.

Також Лук’янова звернула увагу на примітку у судовому рішенні, де зазначається, що під час переговорів зі співробітниками служби безпеки аеропорту Франкфурта було встановлено, що відеозаписів інциденту не існує.

"Було перевірено, чи є відеозапис інциденту. Було доведено, що на відповідній ділянці аеропорту відеозаписи не велися", - сказано в документі.

"На цій ділянці існують лише камери безпеки, які встановлені біля дверей пожежного виходу та які ведуть запис лише тоді, коли ці двері використовуються", - зазначається у документі.

Згідно із судовим рішенням, відповідач має опублікувати спростування без вставок та упущень, терміново і без грошового стягнення із заявника, а також без гонорару для Інтернет-видання www.bild.de

Як повідомлялося, 5 травня німецька газета "Більд" повідомила, що Луценко з сином 4 травня провели півдня в поліцейській дільниці аеропорту Франкфурта-на-Майні.

За даними ЗМІ, їх у стані сильного алкогольного сп`яніння затримали після сварки з поліцейськими.

12 травня Луценко заявив, що німецька поліція безпідставно затримала його і сина, оскільки вони були тверезими, але він подає у відставку з посади міністра внутрішніх справ України, щоб не дестабілізувати ситуацію в МВС.

Син міністра вирішив позиватися до газети "Більд". Він вимагає спростування інформації про начебто перебування в аеропорту в складі української делегації в стані алкогольного сп’яніння.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування