Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка попередили, чим загрожує підписання заборони грального бізнесу

Вівторок, 26 травня 2009, 17:11

Міністерство юстиції попереджає президента Віктора Ющенка, що підписання закону про заборону грального бізнесу може викликати низку правових проблем.

На думку міністра юстиції Миколи Оніщука, у прийнятій парламентом редакції цей закон порушує одне з фундаментальних прав власників гральних закладів, оскільки не передбачає порядок відшкодування збитків, повідомляє Ліга.net.

Міністр уточнив, що закон мав би вирішити, в якому порядку відшкодовуються збитки, заподіяні власникам, виходячи з того, що на момент створення бізнесу вони діяли відповідно до законодавства України.

Оніщук звернув увагу президента на те, що, оскільки ця проблема не врегульована, вступ даного закону в силу "не звільняє державу від відповідальності в частині відшкодування можливих збитків і заподіяного збитку".

За словами міністра, виходом із ситуації може бути термінове врегулювання всього комплексу питань, пов'язаного з гральним бізнесом.

Зокрема, необхідно упорядкувати й обмежити дану сферу, що дозволить вирішити етичні і морально-психологічні питання, а з іншого боку, варто забезпечити права власників, що готові займатися даним бізнесом у рамках законодавства.

На питання, чи означає сказане, що Міністерство юстиції радить президенту не підписувати даний закон, Оніщук сказав: "Ми вказали президенту на проблему правового характеру, що виникне в тому випадку, якщо закон буде підписано і набере сили".

"Глава держави може прийняти нашу точку зору, може її не прийняти, беручи до уваги, що парламент, по суті, одноголосно ухвалив цей закон. Ми просто звернули увагу на те, що така проблема є", - додав він.

Як відомо, президент Віктор Ющенко не вважає за доцільне просто ветувати ухвалений парламентом закон про заборону грального бізнесу, і запропонував учасникам ринку подати свої пропозиції до даного закону.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування