Міноборони втрачає гроші через Гриценка – Єхануров

Вівторок, 26 травня 2009, 18:48

За роки, поки міністром оборони був Анатолій Гриценко, 56 офіцерів були позбавлені офіцерського звання і в результаті цих дій 13 офіцерів вже відновлено на службі, а Міноборони виплатило їм 215,4 тисячі гривень.

Про це заявив міністр оборони Юрій Єхануров під час зустрічі з журналістами, повідомляє прес-служба відомства.

"Коли я прийшов на цю посаду, почали приходити судові рішення про поновлення на службі цих офіцерів", - сказав він.

"В результаті цих поспішних дій – зривання погонів, роботи на публіку, вийшло так, що вже 13 офіцерів відновлено на службі, а Міністерство оборони, на жаль, з державного бюджету, а не за рахунок пана Гриценка, виплатило їм 215,4 тисячі гривень", - зазначив міністр.

"В результаті такого "легкого" ставлення до людей ми зараз виплатили ці кошти за рахунок інших офіцерів. Тобто ми відшкодували їм те, що вони втратили, будучи у вимушеному прогулі", – наголосив Єхануров.

Як він додав, ще більше 10 позовів на даний час знаходиться в роботі.

Висловлюючи власну позицію щодо прийняття кадрових рішень стосовно офіцерів, які скоїли порушення, керівник Міноборони зазначив, що у випадку скоєння порушення кримінального плану, оцінку діям офіцера відповідно до чинного законодавства повинні давати органи військової прокуратури та Військової служби правопорядку.

"Якщо ж говорити про такі порушення, які, умовно кажучи, "не тягнуть" на кримінальну відповідальність, то вони мають розглядатися на офіцерських зборах", - заявив міністр.

"Офіцери самі повинні визначитися – чи вони хочуть, щоб і далі поряд з ними служив такий офіцер, який порушив кодекс офіцерської честі – і на основі цього прийняти рішення. Все ж таки слово офіцера тут повинно звучати, тому що це більш моральні питання", – зауважив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News