Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров: оббріхувати військових легко

Вівторок, 26 травня 2009, 20:26

У діях міністра оборони та співробітників міністерства немає жодного порушення закону під час зміни цільового призначення земельних ділянок оборонного відомства.

Про це заявив міністр оборони Юрій Єхануров за підсумками наради у міністерстві, повідомляє прес-служба відомства.

"Думаю, що питання землі ще попереду, ми будемо про ці речі говорити. Нам закидають 300 гектарів, йдеться про так звані непрозорі земельні операції. Але треба вивчити наше "доблесне" земельне законодавство з цього питання", - сказав він.

"Я заявляю про те, що в діях мене як міністра оборони і працівників міністерства, які працювали останні півтора року, немає жодного порушення букви закону", – підкреслив Єхануров.

Він зауважив, що "оббріхувати військових набагато легше, ніж вгамувати апетити тих, хто сьогодні з використанням непрозорих схем забрали, приватизували сотні тисяч гектарів землі по свій Україні", - повідомляє прес-служба.

"Я задаю питання: де хоч один квадратний метр проданої землі? Керівник головКРУ відповідає у присутності президента, що не було такого, була зміна призначення. А що значить зміна призначення? Це значить виконання житлової програми", – зазначив міністр оборони.

Крім того, він заявив, що "усі виступаючі від Збройних Сил (під час наради), а я надав слово заступникам командувачів з логістики, які безпосередньо відповідають за харчування особового складу, говорили про те, що харчування військовослужбовців із залученням комерційних структур, треба залишити як систему".

Разом з тим міністр зауважив, що було висловлено дуже багато зауважень з приводу роботи фірм, які займаються забезпеченням харчування, а також системи контролю за ним.

"Представники всіх видів Збройних Сил заявили про те, що повертати назад солдат на кухню вже неможливо, вони проти цього", - сказав міністр.

"Але треба дуже багато працювати над тими пропозиціями, які були озвучені, зокрема, щодо внесення змін до нормативних актів, тому що вся нормативна база, яка є в Україні, розрахована на стару систему харчування", – заявив Єхануров.

За словами міністра оборони, також учасниками наради були озвучені пропозиції стосовно посилення контролю за забезпеченням харчування з боку командирів, їхніх повноважень під час здійснення таких перевірок.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування