Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єханурова мають "здати" прокуратурі – міністр юстиції

Вівторок, 26 травня 2009, 21:42

Контрольно-ревізійне управління має передати результати перевірок Міноборони до прокуратури, за наявності підстав для цього.

Про це заявив міністр юстиції Микола Оніщук в ефірі 5 каналу.

"КРУ не є правоохоронним органом, а є контролюючим органом. Зазвичай, результати своїх досліджень, перевірок, за наявності підстав, вони мають передати у прокуратуру. А прокуратура вже визначить, чи є підстави для правового реагування", - сказав він.

На питання, чи порушила КРУ законодавство, оприлюднивши результати перевірок до звернення до прокуратури, міністр зазначив: "На жаль, чинне законодавство не врегульовує питань оприлюднення результатів перевірок ГоловКРУ".

"Важливою буде реакція правоохоронних органів, зокрема, Генпрокуратури, якщо матеріали перевірок будуть туди направлені", - вважає Оніщук.

На його думку, "міністр оборони має вибрати для себе лінію захисту, якщо він переконаний, що порушення, у яких його звинувачує ГоловКРУ, не мали місця". "Він може апелювати до суду, вести публічну дискусію", - сказав міністр.

Оніщук висловив переконання, що "найближчим часом ситуація набуде правового виміру".

Як відомо, у понеділок Тимошенко направила президенту Віктору Ющенку листа з проханням внести подання про відставку міністра оборони Юрія Єханурова.

У свою чергу, Єхануров вимагає звільнення голови ГоловКРУ Миколи Сивульського та особистих вибачень збоку Тимошенко за поширення неправдивої інформації.

Крім того, директор Департаменту державних закупівель та ресурсного забезпечення Міноборони Василь Бартків заявив, що міністерство має намір подати судовий позов до ГоловКРУ у зв'язку з оприлюдненням недостовірної інформації щодо діяльності відомства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...