Оніщук: відкривати списки поки не є актуальним

Вівторок, 26 травня 2009, 22:10

Внесення змін до виборчого законодавства, зокрема, у частині запровадження відкритих списків, є актуальним напередодні виборів.

Про це заявив міністр юстиції Микола Оніщук в ефірі 5 каналу.

"Тема відкритих списків буде більш авторизована, якщо виникне реальна перспектива проведення дочасних виборів парламенту, або ж вона буде розвиватися більш активно напередодні чергових парламентських виборів у 2012 році", - наголосив він.

Міністр вважає ідею запровадження такої системи цікавою та сучасною.

Водночас він зауважив, що ініціаторами законопроекту про внесення змін у виборче законодавство є "не перші особи" політичних сил.

Також, коментуючи заяву свого заступника Євгена Корнійчука про те, що згідно з рішенням Конституційного Суду, яким він скасував 16 статтю закону про вибори президента, вибори президента Віктора Ющенка можна вважати нелегітимними, Оніщук зазначив: "Є очевидним, що рішення КС вступають в силу з моменту їх прийняття ".

"Це рішення не ставить будь-яких питань у площині конституційності обрання президента. Можливо мій заступник тут зробив більш політичний коментар, враховуючи свої симпатії чи антипатії. Ніякого відношення до офіційної позиції Мінюсту коментар не має", - сказав він.

Крім того, міністр юстиції наголосив, що конституційною датою президентських виборів є 17 січня 2010 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування