Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Оголошений у розшук колишній головний санлікар знайшовся

Середа, 27 травня 2009, 08:39

Екс-перший заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар України Микола Проданчук знаходиться на лікуванні в Інституті фтизіатрії та пульмонології ім. Ф.Г. Яновського АМН України, і Генпрокуратурі відомо про його лікування.

Про це він повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" пізно увечері у вівторок.

"Я зараз знаходжуся на лікуванні, саме тому, що я на лікуванні, я не можу довго говорити... я зараз передам трубку моєму адвокату Шупені Миколі Миколайовичу, і він вам розповість, коли ми повідомили Генеральній прокуратурі. І генеральний прокурор знає про це...Про це знає Генеральна прокуратура з 15 травня офіційно", - сказав Проданчук.

Також колишній заступник міністра підтвердив, що на даний момент він знаходиться на лікуванні в стаціонарі в Інституті фтизіатрії.

Адвокат Проданчука Микола Шупеня заявив: "По-перше, Генеральна прокуратура прекрасно знала і знає, де знаходиться Микола Георгійович (Проданчук), тому що я особисто як його адвокат 19 травня о 14 годині направив старшому слідчому Генпрокуратури Колесицькому телеграму з повідомленням про те, що Микола Георгійович 15 травня захворів, а 19 травня його стан здоров'я різко погіршився, його шпиталізували й він знаходиться в лікарні".

Як повідомив адвокат, після пересилання телеграми було отримане необхідне повідомлення.

"О 15.15, майже через годину, Генеральна прокуратура дану телеграму отримала, є про це повідомлення. Крім того, 19 травня я направив клопотання на ім'я старшого слідчого Генеральної прокуратури Колесицького з проханням призупинити слідство у зв'язку з тим, що Микола Георгійович важко захворів і тому у відповідності зі статтями 206, 208 Кримінального кодексу України слідство має бути призупинене у зв'язку з важким захворюванням", - повідомив адвокат.

Також адвокат повідомив, що 18 травня Генеральна прокуратура запрошувала Проданчука (на допит) у телефонному режимі. Адвокат з'явився в Генпрокуратуру і пояснив, що його підзахисний не може з'явитися через хворобу.

"Він сказав, що він хворий, з'явитися не може", - передав адвокат слова Проданчука, повідомивши, що слідчий Генпрокуратури в його присутності говорив із підзахисним по телефону.

"Повісток ніяких не було, це дуже дивно, що таке повідомлення прес-центру Генеральної прокуратури. Але мені зрозуміла реакція слідчого, Генеральної прокуратури, чому сьогодні", - додав Шупеня.

Як вважає адвокат, це відбулося після прийняття до розгляду його скарги на незаконність порушення кримінальної справи у відношенні Проданчука.

"Учора Печерським судом прийнята до провадження моя скарга на незаконність порушення кримінальної справи у відношенні Проданчука. І сьогодні (26 травня) після обіду Генеральна прокуратура отримала повідомлення, що така справа порушена і її розгляд призначено на 1 червня, на 13 годину", - сказав адвокат.

Він також підкреслив, що "після отримання повідомлення з суду про розгляд, призначений на 1 червня, одразу о 18 годині з'явилося повідомлення Генеральної прокуратури". "Тим більше, що в скарзі ставиться питання про фальсифікацію порушення кримінальної справи", - сказав Шупеня.

У вівторок прес-служба Генпрокуратури повідомила, що Проданчук оголошений у розшук у справі за обвинуваченням у перевищенні службових повноважень, зокрема, у наданні дозволу на ввезення без реєстрації вакцини для профілактики кору й краснухи індійського виробництва. У результаті вакцинації в Краматорську помер неповнолітній Антон Тищенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування