Заступник Богатирьової іде до Яценюка

Середа, 27 травня 2009, 10:11

Заступник секретаря РНБО Андрій Пишний має намір покинути свою посаду і приєднатися до "Фронту змін" Арсенія Яценюка.

У розмові з кореспондентом "Дело" Пишний зазначив, що головна причина, яка спонукала його покинути Раду національної безпеки, – призначення главою секретаріату президента Віри Ульянченко і зміна в зв'язку з цим формату співпраці між двома цими підпорядкованими голові держави відомствами.

"Переді мною можуть постати інші завдання, і, вибираючи, чим займатися, я можу зробити вибір не на користь РНБО", - сказав Пишний.

Джерело в РНБО підтвердило, що Пишний уже декілька місяців не з'являється на роботі і не виявляє жодного інтересу до діяльності апарату. Тому в РНБО не здивуються тому, що він вирішить звільнитися.

Офіційно Пишний зараз перебуває у відпустці.

За словами директора Інституту глобальних стратегій Вадима Карасьова, звільнення Пишного з РНБО цілком закономірне. "Він друг Арсенія Яценюка і напевно збирається взяти участь у його виборчій кампанії", - вважає політолог.

Пишний і Яценюк училися в Чернівецькому державному університеті, обоє починали кар'єру в банківському бізнесі. А після того, як Яценюк став заступником Віктора Балоги в секретаріаті президента, Пишний потрапив у наглядову раду Ощадбанку і якийсь час навіть вважався кандидатом на посаду голови правління Укрексімбанку.

Яке місце він займе в команді Яценюка "Фронт змін" - поки незрозуміло. За словами прес-секретаря Яценюка Андрія Жигуліна, такі питання поки не коментуються.

Як розповіло джерело у "Фронті змін", через місяць буде презентована команда і програма цієї політичної сили. Склад команди поки зберігається в найсуворішій таємниці.

"Навряд чи туди увійдуть відомі політики. Лідер повинен виділятися на тлі команди", - вважає директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

Крім Пишного, за інформацією газети, у команді Яценюка вже працює його радник – Світлана Войцехівська. Вона очолювала департамент у зв'язках із громадськістю Нацбанку ще за часів Сергія Тігіпка і з того часу постійно знаходиться поруч із Яценюком. Вона була його помічницею, коли той керував Міністерством закордонних справ, і керувала секретаріатом Верховної Ради, коли Яценюк був спікером.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...