У "Регіонах" хочуть вибачень від німців за шкоду репутації від скандалу з Луценком

Середа, 27 травня 2009, 11:26

Незважаючи на рішення Земельного суду Берліна у справі про публічне спростування газетою "Bild" інформації, яка стосується сина міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка Олександра, депутати Партії регіонів поки не готові відмовитися від вимоги відставки міністра Луценка.

При цьому вони перекладають усю відповідальність на владу ФРН, пише газета "Комерсант-Україна".

"Якщо суд підтверджує, що жодних порушень з боку нашої делегації не було, тоді ми будемо наполягати, щоб німецька сторона публічно вибачилася перед Україною за шкоду, завдану репутації країни", - заявив член тимчасової слідчої комісії з розслідування інциденту у франкфуртському аеропорту Михайло Чечетов (Партія регіонів).

"Яке може бути спростування в газеті? Звинуватили на весь світ, а вибачатися збираються тихо, десь у туалеті? Такого бути не повинно – нехай публічно визнають, що були неправі", - підкреслив він.

За словами депутата, якщо німецька сторона не готова до публічних вибачень, вона має надати всі матеріали, що стосуються даного інциденту, для того щоб члени тимчасової слідчої комісії дали йому "об'єктивну морально-етичну оцінку".

Як відомо, 26 травня був оприлюднений текст рішення Земельного суду Берліна у справі про публічне спростування газетою Bild інформації про інцидент за участі нібито п’яного сина міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Олександра і самого глави МВС України, який стався в аеропорту "Франкфурта-на-Майне" (Німеччина) 4 травня.

Відповідно до рішення суду, інтернет-видання www.bild.de має опублікувати спростування, складене особисто Олександром Луценком, "без вставок і вилучень, терміново і без грошового стягнення з позивача".

При цьому судом чітко оговорено, що слово "спростування" має бути виділене графічно, його розмір повинен відповідати розміру й шрифту назви статті "Надто п'яний! Капітан "Люфтганзи" не взяв із собою міністра".

При цьому в додатку до судового рішення констатується, що відеозапису, де був би зафіксований інцидент за участю міністра та його сина в аеропорту Франкфурта-на-Майні, не існує.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...