Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович називає провокацією порушення справи по Голодомору

Середа, 27 травня 2009, 11:42

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович висловлює протест і стурбованість у зв'язку з порушенням СБУ кримінальної справи за фактом вчинення в Україні геноциду у 1932-1933 роках.

"Цілком очевидно, що такі дії не витримують жодної критики. Більше того, я назвав би таку постановку питання провокаційною і безвідповідальною", - заявив Янукович.

Він стурбований тим, що "суспільство знову опиняється перед загрозою бути втягнутим у внутрішній конфлікт, спричинений різницею в оцінках причин і наслідків трагічних подій 1932-33 років".

Януковичу "важко повірити у те, що українська влада свідомо іде на такі кроки". "Якщо це так, то напрошується дуже невтішний висновок: підтримка постійної напруги навколо питання про Голодомор потрібна нинішній владі для того, щоб продовжувати погіршувати і без того погані відносини з Росією", - вважає він.

При цьому лідер "Регіонів" нагадує, що "для Росії як правонаступниці СРСР ця тема є особливо чутливою".

"Офіційна Москва і широка громадськість Росії слушно зауважує, що внаслідок тих трагічних подій гинули не лише українці, а й представники багатьох інших національностей", - зауважив Янукович.

"Однак цей очевидний факт мало що значить для осіб, які цинічно використовують трагедію 1932-33 років для того, щоб залишитися при владі", - заявляє він і припускає, що "вони навіть готові викреслити з історії України увесь радянський період".

"Бо якщо порушувати кримінальні справи проти організаторів Голодомору, до них слід буде долучити все керівництво та партійно-радянський актив тодішньої радянської України", - пояснив Янукович.

"Зрозуміло, що йдеться про чергову пропагандистську кампанію в рамках великої геополітичної гри", - заявляє лідер Партії регіонів.

У зв'язку з цим він висловлює "протест проти чергової спроби нинішніх владоможців втягнути суспільство у громадянське протистояння, а Україну – у конфронтацію з РФ".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування