Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Податковим "спрощенцям" роз'яснили, скільки треба доплатити Пенсійному фонду

Середа, 27 травня 2009, 14:00

Платники податків за спрощеною системою оподаткування повинні будуть доплатити в Пенсійний фонд за другий квартал 2009 року 123,50 гривні не пізніше 20 липня 2009 року.

Про це розповів "Фактам" директор департаменту пенсійного забезпечення Міністерства праці і соціальної політики Микола Шамбір.

Доплата робиться на підставі постанови Кабміну "Про сплату внесків на загальнообов'язкове страхування фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності, що вибрали особливий спосіб оподатковування".

"Уже з 1 травня фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності і задіяні в їхньому бізнесі члени родин повинні платити в Пенсійний фонд України не менше мінімального страхового внеску за кожну людину: 33,2 відсотки мінімальної зарплати", - сказав Шамбір.

За III квартал (липень, серпень, вересень) "спрощенці" повинні доплатити 125,16 гривні, за IV квартал (жовтень, листопад) - 131,80 гривні, IV квартал (грудень) - 138,11 гривні.

"Інформацію про рахунки Пенсійного фонду України, куди вносяться суми страхових
внесків, і про дані, що повинні вказувати підприємці в платіжному поручительстві, Державна податкова адміністрація і Пенсійний фонд України повинні вислати "спрощенцям" поштою", - відзначив Шамбір.

"Крім того, така інформація розміщена на офіційних веб-сайтах органів Державної податкової служби і Пенсійного фонду України. При цьому жодних додаткових реєстрацій в органах фонду проводити не потрібно. Просто необхідно платити внески і щорічно здавати звіти", - додав він.

Терміни сплати внесків визначені законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". У 2009 році доплату роблять:

за II квартал (травень, червень) - не пізніше 20 липня 2009 року;

за III квартал - не пізніше 20 жовтня 2009 року;

за IV квартал - не пізніше 20 січня 2010 року.

Звірку сум сплачених страхових внесків органи Пенсійного фонду зобов'язані здійснити не пізніше 31 січня наступного року.

"Платники, що за результатами цієї звірки мають недоїмку (несплачені страхові внески за попередній рік), зобов'язані сплатити її протягом 30 днів після одержання повідомлення. Тоді штрафні санкції і пеню за несвоєчасну сплату внесків не нараховують", - відзначив чиновник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування