ГоловКРУ уточнило, де у Єханурова були ковбаса і яйця

Середа, 27 травня 2009, 14:17

Державна податкова адміністрація повинна перевірити всі підприємства, які надавали послуги харчування Міністерству оборони.

Як повідомив журналістам керівник ГоловКРУ Микола Сивульський, він написав на першого віце-прем'єра Олександра Турчинова звернення організувати таку перевірку.

"Прошу перевірити всі підприємства на предмет дотримання податкового законодавства. Нас звинувачуватимуть, що таким чином ми залишаємо армію без харчування. Але що робити? Закривати очі на мільйонні операції з фірмами, яких не існує?!", - обурився Сивульський.

За його словами, неефективне використання державних коштів тільки на забезпечення харчування Міноборони складає 300 мільйонів гривень.

Також Сивульський пояснив, що малося на увазі, коли говорилося про закупівлю для армії ковбаси за неринковою ціною, тоді як Міноборони стверджує, що в їх раціоні ковбасних виробів немає.

Так, за словами керівника ГоловКРУ, послуги харчування Міноборони надає фірма "Мезон-К". На момент укладення угоди з Міноборони у цій фірмі, зауважив він, працювали чотири особи і вона також була присутня у схемі постачання нафтопродуктів для потреб міністерства.

На даний момент, за словами Сивульського, "Мезон-К" отримала за послуги харчування 52 мільйони гривень.

Ця фірма закуповувала продукти харчування у третіх осіб, у тому числі 20 мільйонів гривень були перераховані на адресу двох компаній – "Епіфіт" і "Формат трейд".

Сивульський стверджує, що ці фірми зареєстровані в Одесі за однією адресою – вул. Кінна, 22. При цьому одна фірма займалась поставками Міноборони до 1 січня 2009 року, а друга – після 1 січня.

"Але цієї фірми не існує. Її не знайшла СБУ, і в цих платіжках (на 20 мільйонів гривень, отриманих від "Мезон-К") якраз і були яйця та ковбаса", - розповів керівник ГоловКРУ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News