Генпрокуратура перевіряє звинувачення на Міноборони

Середа, 27 травня 2009, 14:42

Генеральна прокуратура розпочала перевірку інформації Головного контрольно-ревізійного управління про факти корупції в Міністерстві оборони.

Про це журналістам повідомив міністр оборони Юрій Єхануров, інформують "Українські новини".

За його словами, матеріали ГоловКРУ, направлені Кабінетом міністрів президенту Віктору Ющенку, передані для розслідування в Генпрокуратуру, і 26 травня вона звернулася із запитами в Міноборони.

"Матеріали, які були направлені, – вони пішли всі в прокуратуру. Прокуратура вчора (26 травня) просила нас письмово, щоб ми готували довідки, і вони будуть працювати", - сказав міністр.

Також Єхануров, який був присутнім на засіданні Кабміну 27 травня, повідомив журналістам, що на цьому засіданні уряд не повертався до обговорення питання про його відставку.

Крім того, він сказав, що очікує отримати вибачення від прем'єр-міністра Юлії Тимошенко за безпідставні обвинувачення його відомства в корупції протягом 5-10 днів, після чого направить позов у суд з вимогою таких вибачень.

"Я демократ, я повинен мати якусь процедуру, повинна людина подумати. Давайте вирішувати, скільки: ну, днів 10 потрібно дати або 5?" - сказав Єхануров.

Міністр не уточнив, у який саме суд має намір направити свій позов у разі, якщо прем'єр не вибачиться.

Як відомо, 20 травня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко ініціювала відставку міністра у зв'язку з виявленими ГоловКРУ махінаціями в Міноборони.

ГоловКРУ виявило незаконну передачу Міноборони 53 земельних ділянок загальною площею 266 га, а також порушення при закупівлі продовольства для військових і закупівлі пально-мастильних матеріалів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування