Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГоловКРУ запевняє, що "трусило" Міноборони за планом

Середа, 27 травня 2009, 16:17

Головне контрольно-ревізійне управління передало матеріали по перевірці Міністерства оборони на предмет наявності корупційних та інших злочинних діянь до Генпрокуратури та Ради нацбезпеки і оборони.

Про це йдеться у заяві ГоловКРУ, яке також наголошує, що порушення, допущені Міністерством оборони, були встановлені в межах повноважень органів державної контрольно-ревізійної служби.

Зокрема, ГоловКРУ називає недостовірною інформацію про те, що відомство не мало права проводити контрольні заходи в Міноборони, фіксувати встановлені правопорушення, позаяк це виключна компетенція правоохоронних органів.

Відомство відповідно до плану провело у Міноборони державний фінансовий аудит щодо ефективності використання бюджетних коштів на забезпечення харчуванням військовослужбовців ЗСУ у 2008 році та завершеному звітному періоді 2009 року.

За результатами проведеного аудиту ГоловКРУ не ставило під сумнів доцільність переходу на забезпечення військових харчуванням за участю суб'єктів господарювання.

Однак, ГоловКРУ обґрунтовано доводить матеріалами аудиту, що Міноборони не вдалося забезпечити правильне, раціональне та ефективне витрачання бюджетних коштів на ці цілі.

Листом від 16 квітня 2009 року на адресу Міноборони було направлено проект аудиторського звіту для розгляду та надання зауважень і пропозицій, з граничним терміном інформування до 23 квітня.

Міноборони рекомендували невідкладно провести службове розслідування з метою встановлення і притягнення до відповідальності осіб, з вини яких неекономно і неефективно протягом 2008-2009 років використано близько 300 млн. грн. коштів держбюджету.

Рекомендувалося в місячний термін розробити порядок організації продовольчого забезпечення військовослужбовців ЗСУ шляхом залучення суб’єктів господарювання та подати його на затвердження Кабінету міністрів.

Також ГоловКРУ рекомендувало внести до структури Міноборони зміни, які б забезпечили відокремлення між підрозділами функцій здійснення процедур закупівель від функцій з укладання та забезпечення контролю за виконанням договорів з переможцями торгів.

Станом ні на 18 травня, ні на 26 травня 2009 року відповідь від Міністерства оборони на адресу ГоловКРУ не надходила, заявляють у відомстві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: