Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин назвав усі дати виборів, крім своєї, необґрунтованими

Середа, 27 травня 2009, 16:39

Голова Верховної Ради Володимир Литвин називає "необґрунтованими" зареєстровані в парламенті проекти постанов про проведення президентських виборів в Україні раніше січня 2010 року.

"Необхідно виконувати положення Конституції. Подобається воно чи не подобається. Якщо не подобається, треба у встановленому порядку вносити пропозиції по зміні. Там (у Конституції) записано - президентські вибори проводяться в останній тиждень останнього місяця 5-го року повноважень президента", - сказав Литвин на прес-конференції в Запорожжі в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він також повідомив, що вніс пропозицію доручити профільному комітету розробити зміни в закон "Про вибори президента " у редакції 2004 року.

Крім того, Литвин запропонував скоротити виборчу кампанію з 120-ти до 90-та днів.

Як повідомлялося, 20 травня у Верховній Раді був зареєстрований проект постанови про призначення чергових виборів президента на 17 січня 2010 року. Його автором є спікер парламенту.

Крім того, у парламенті України зареєстровані ще два проекти постанови про дату проведення президентських виборів. Депутат блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Геннадій Москаль пропонує провести вибори глави держави 22 листопада 2009 року.

А депутат від БЮТ Андрій Шевченко пропонує вибирати президента 27 грудня 2009 року.

1 квітня 2009 року Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових виборів президента України на 25 жовтня 2009 року. Президент Віктор Ющенко звернувся в Конституційний суд, який 12 травня визнав цю постанову неконституційною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...