Луценко буде тягати "Більд" по судах до переможного

Середа, 27 травня 2009, 21:42

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко та його представники повторно звернуться до суду, якщо німецьке видання "Більд" не опублікує спростування неправдивої інформації про інцидент за його участі в аеропорту Франкфурта-на-Майні.

Про це заявила народний депутат, член тимчасової слідчої комісії з розслідування інциденту за участю міністра Катерина Лук’янова, повідомили у прес-службі "Народної самооборони".

За словами Лук’янової, якщо нині деяким українським політикам здалося, що рішення Земельного суду Берліна за позовом сина міністра Олександра Луценка, яким газету зобов‘язано опублікувати спростування неправдивої інформації, так і не буде виконано, то вони глибоко помиляються.

"Я знаю Луценка як людину, для якої власна честь і гідність, а тим паче, гідність власних дітей є тією цінністю, у відстоюванні якої його не зупинить ніяка правова казуїстика, за якою прагне заховатися керівництво "Більд", - сказала вона.

"Якщо треба буде вдруге і втретє звернутися до суду, Луценко і його представники обов‘язково це зроблять, і спростування відвертої брехні на шпальтах жовтої газетки таки буде опубліковано, як би хто цього не намагався уникнути", - заявила депутат.

При цьому Лук'янова зауважила, що мова йде не про претензії Луценка та його сина до держави Німеччина.

"Мова йде про претензії до тих народних депутатів, які прагнуть використати публікацію у зарубіжній жовтій пресі для роздмухування політичної істерії в Україні", - сказала вона.

"Мова йде про претензії до українських чиновників, до посольства нашої держави у Німеччині, котре замість захисту прав українських громадян переймається збором третьосортного компромату на них та відвертою фабрикацією фактів", - наголосила депутат.

Лук’янова також підкреслила, що в даному випадку мова йде про претензії до тих політиків, які використовують усякі плітки для приниження 300 тисяч українських міліціонерів, котрі чесно виконують свій обов‘язок перед державою.

Як відомо, у середу речник видавництва Axel Springer AG Тобіас Фрьоліх заявив, що видавництво не має наміру публікувати спростування частини статті в газеті "Більд" про інцидент за участі Луценка та його сина в аеропорту Франкфурта-на-Майні 4 травня.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування