Депутат від БЮТ: Ющенко не указ Тимошенко

Середа, 27 травня 2009, 22:10

Указ президента Віктора Ющенка про скорочення кількості заступників міністрів виданий з перевищенням повноважень президента і не відповідає Конституції.

Про це заявив депутат від БЮТ Сергій Власенко в ефірі 5 каналу.

"Починаючи з травня 2006 року, президент, відповідно до змін до Конституції, які набрали чинності, був позбавлений будь-яких повноважень, які стосувалися імперативних вказівок щодо функціонування виконавчої гілки влади", - зазначив він.

"Він (указ) може носити рекомендаційний характер – тут питань немає, президент не позбавлений права рекомендувати будь-кому робити будь-що. Його виконувати, скоріш за все, не треба", - наголосив депутат.

Власенко вважає, що треба розглядати ситуацію з кількістю заступників міністрів "в контексті кожного міністерства і відомства".

"Якщо на базі двох міністерств – міністерства транспорту і міністерства зв’язку – було створено одне мегаміністерство, кількість функціональних обов’язків, кількість функцій, які покладені на це міністерство, збільшилась практично вдвічі, і це міністерство потребує більшої кількості заступників, ніж будь-яке звичайне", - наголосив він.

"Є певні юридичні колізії, які пов’язані зі звільненням заступників міністрів. Це, насправді, не така проста процедура", - вважає депутат.

"Наскільки мені відомо, достатньо велика кількість заступників міністрів, які були звільнені, в тому числі постановами Кабміну, подавали позови до суду про поновлення і вигравали такі справи, оскільки не були дотримані процедури і не було підстав для їх звільнення", - сказав Власенко.

"Під час урядування Януковича, заступників міністрів було значно більше, незважаючи на те, що функціонально деякі міністерство були розділені і не були такими великими", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування