БЮТівець вважає, що закон не такий вже абсолютний

Середа, 27 травня 2009, 22:32

Депутат від БЮТ Сергій Власенко заявив, що не був заступником голови Державної податкової адміністрації, а певний час виконував ці повноваження.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу, коментуючи інформацію про те, що Власенко майже рік суміщав своє депутатство з керівною посадою в ДПА.

Він наголосив, що ще 3 березня був звільнений з посади в.о. заступника голови ДПА за власною заявою.

"Я не перебував на державній службі, не отримував заробітну плату у ДПА і так далі", - заявив Власенко.

Коментуючи статтю Конституції, яка забороняє народним депутатам перебувати на державній службі, він підкреслив: "Я не перебував на державній службі і не перебуваю там зараз, окрім посади народного депутата".

"Я маю таке додаткове навантаження, як виконую функції постійного представника ДПА у Верховній Раді. Ця посада була введена не під Власенка. Ця посада була введена ще 2006 року", - сказав депутат.

"Ці повноваження здійснюються на громадських засадах. Ніяких організаційно-розпорядчих функцій не виконую. Моє єдине завдання – координація законотворчої роботи ДПА і супроводження деяких законопроектів, які вносить ДПА у Верховну Раду", - пояснив Власенко.

"Щодо несуміщення посад депутатами існує певний міф і стереотип, що це є якийсь абсолют і депутат не може виконувати паралельно будь-які інші функцій. Ще нещодавно у нас депутати були представниками президента у Верховній Раді і нікого це не шокувало, хоча нібито це виглядало як сумісництво", - вважає він.

"Нас не шокує, що депутати є почесними президентами відкритих акціонерних товариств, нас не шокує те, що депутати очолюють профспілки. В принципі, закон тут не є таким аж абсолютним. Він надає певні можливості", - сказав депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...