Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко: звільняв за те, за що розстрілювали

Середа, 27 травня 2009, 23:03

Голова комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки й оборони, екс-міністр оборони Анатолій Гриценко спростовує заяву міністра оборони Юрія Єханурова про те, що він незаконно звільняв офіцерів.

Про це він заявив у середу на прес-конференції в Кременчуку, повідомляє УНІАН.

"У будь-якому разі, коли ухвалювалося рішення про звільнення офіцера з армії з позбавленням його військового звання, проводилося службове розслідування і звільнялися ті люди, в кому не було жодних сумнівів - або вони били підлеглих, або вони крали майно, або знімали з бойових машин устаткування і продавали його, знижуючи рівень боєготовності країни", - зазначив депутат.

"Звільнялися люди за те, за що у воєнний час розстрілювали. Так. Вони не були щасливі після таких рішень і пішли в суди, оскільки втратили все, включаючи пенсію", - сказав Гриценко.

За його словами, коли він був міністром оборони, то за його розпорядженням був призначений юрист, який супроводжував всі судові позови, і він особисто тримав на контролі кожний судовий процес щодо звільнених офіцерів.

"Повірте мені, якби Гриценко був на посаді міністра, то ніхто б із звільнених не повернувся в армію. Ми б оспорювали судові рішення аж до Європейського суду з прав людини. Але не повернувся б до армії злодій, хабарник, насильник", - сказав депутат.

Як відомо, раніше Єхануров заявив, що за роки, поки міністром оборони був Гриценко, 56 офіцерів були позбавлені офіцерського звання і в результаті цих дій 13 офіцерів вже поновлено на службі, а Міноборони виплатило їм 215,4 тисячі гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування