Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Попередник Віри Іванівни готовий зайняти її крісло

Четвер, 28 травня 2009, 10:57

Екс-губернатор Київської області Євген Жовтяк упевнений, що знаходиться на посаді губернатора з грудня 2008 року, після відповідного рішення суду про відновлення його на посаді.

Про це він заявив у коментарі Ліга.net.

"Можливо, президент про це не знає, але я сподіваюся, що все-таки хтось з його оточення йому розповість цю ситуацію, тобто, станом на сьогоднішній день із грудня 2008 року я є головою адміністрації, який не міг вийти на роботу, тому що місце було зайнято", - заявив він.

"З минулого четверга (у день, коли Віра Ульянченко стала на посаду глави секретаріату президента) жодного юридичного пояснення, чому я ще не на роботі, у мене немає", - сказав Жовтяк.

При цьому він повідомив, що жодних офіційних пропозицій з боку глави держави йому не надходило.

Жовтяк також відзначив, що губернатор Київської області, відповідно до Конституції, подається президентові прем'єр-міністром і затверджується главою держави.

"Очевидно, що та людина, яка буде запропонована Кабінетом Міністрів, не буде підтримана президентом, і навпаки, та людина, яку хотіли б бачити в секретаріаті президента, не буде подана Кабінетом Міністрів", - відзначив Жовтяк.

У той же час, Жовтяк відзначає, що для його вступу на посаду губернатора жодних подань не треба.

"Мені просто потрібно відкрити кабінет і приступати до роботи. Щодо мене не потрібно ні подання Кабінету Міністрів, ні інших подань. Необхідно виконувати указ президента і рішення суду", - підкреслив він.

13 березня 2007 року на своєму засіданні Верховний Суд відновив Жовтяка в посаді голови Київської обласної державної адміністрації.

"Тепер президент має підписати указ про звільнення нинішнього голови Київської державної адміністрації і, відповідно до Кодексу законів про працю України, відновити мене в посаді", - сказав сам Жовтяк, коментуючи дане судове рішення.

Жовтяк очолював Київську ОДА з лютого 2005 року по травень 2006 року. Після звільнення з посади він оскаржив це рішення в суді.

Пізніше президент Віктор Ющенко підписав указ про повторне звільнення голови Київської обласної державної адміністрації Жовтяка у зв'язку з порушенням ним законів України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування