Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ готові відмовитися від виборів заради найширшої коаліції

Четвер, 28 травня 2009, 11:14

Віце-спікер Микола Томенко вважає, що приєднання Партії регіонів до коаліції БЮТ, НУ-НС та блоку Литвина було б дійсно позитивним фактом політичного об’єднання.

Про це він заявив в ефірі радіо "Ера-ФМ", повідомляє прес-служба віце-спікера.

Відповідаючи на запитання журналіста щодо перспектив та умов створення в парламенті коаліції у складі Партії регіонів та БЮТ, він сказав, що "будь-яке об’єднання політичних сил корисне і позитивне, а особливо в сьогоднішніх умовах, однак, дуже важливою є ціна таких домовленостей".

Томенко висловив переконання, що "якби політичні сили домовлялися про те як боротися з кризою і про пріоритетність законопроектів, то вже б давно домовилися і спільно виконували всі необхідні завдання та приймали рішення".

"Однак, ціною є ще й погодження певних політичних інтересів і розподіл повноважень, а як наслідок – серйозні зміни до Конституції України. І саме ці зміни є найскладнішим предметом дискусій", - зазначив віце-спікер.

"Моє особисте бачення ситуації, що чим вищий ступінь політичного компромісу – тим краще для України. Я завжди був за об’єднану коаліцію з, принаймні, чотирьох політичних сил. Якщо ми сьогодні говоримо про те, що до коаліції БЮТ, НУ-НС та блоку Литвина приєднується Партія регіонів, - то це дійсно було б фактом політичного об’єднання і створило б передумови для ефективної боротьби з кризою", - сказав Томенко.

На думку Томенка, лише за таких умов можна "попросити" український народ на період фінансово-економічної кризи відмовитися від виборів та оголосити мораторій на "політичну війну".

"В разі, якщо це буде не об’єднана коаліція, а домовленості Партії регіонів та БЮТ, - це матиме вигляд скоріше розподілу посад між двома політичними силами, а не прагнення працювати спільно задля України", - переконаний Томенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування