Наливайченко вважає, що розслідування геноциду захистить і Росію

Четвер, 28 травня 2009, 13:09

Голова Служби безпеки України запевняє, що порушення кримінальної справи за фактом вчинення геноциду проти українського народу в 1932-1933 роках не спрямоване ані порти Росії, ані проти інших держав.

"Безумовно, це не є кроком ані проти Росії, ані проти жодної іншої держави або народу", - сказав він в інтерв’ю Радіо "Свобода".

"Розсекречені документи 1932 року. Так звана комісія "трійки", які розстрілюють людей. Тільки одна комісія. Список людей, кого вони розстріляли і знищили. Знищували ж не тільки голодом, до речі. Це слідство вже встановило. Я просто з дозволу слідчого певним чином можу, як кажуть, надати додаткову інформацію", - зазначив Наливайченко.

"Але вертаючись до Росії або іншої будь-якої держави. В цих списках тих, що не знищило голодом, розстрілювали. І в списках прізвища Герман, Максимов… Це 226 сторінка нашого збірника "Розсекречена пам’ять". І далі виключно російські, німецькі, єврейські і українські прізвища", - сказав він.

Коментуючи заяву Федерального архівного агентства Росії і його керівника Володимира Козлова про те, що голод у згадані роки був скрізь і є злочином, але ні Йосип Сталін, ні його оточення не планували Голодомор, щоб винищити цілі етнічні групи чи нації, Наливайченко сказав, що такі твердження свідчать, що дані посадові особи "абсолютно не в матеріалі".

"В нас є документи і матеріали, які є офіційними тієї влади. Ми на них спираємося. Ми не спираємося на коментарі", - наголосив він.

Наливайченко зазначив, що йдеться про "винищення на конкретній території каральними засобами конкретно етнічної групи або релігійної – все так, як прописано в Міжнародній конвенції – або ж депортації примусові, або ж (читаємо національне законодавство) скорочення дітонародження, запобіганнями в такій групі або шляхом насильницької передачі дітей з однієї групи в іншу".

"В нас в розпорядженні є наступні злочинні накази пана Єжова. Це вже пізніше воно по роках з’явилося. Але наказ був чіткий, де вже влада не соромилася після нашого Голодомору-геноциду, тодішня влада, виписувати, що вороги народу в концтабори мінімум на 10 років, а другим наказом вже видали: дітей примусово забрати і віддати в примусове виховання до дитячих будинків", - сказав голова СБУ.

"Тобто, геноцид походження з України захистить в тому числі і РФ, оскільки таким чином буде зрозуміло, що репресії і на їх території і концтабори з України, знаєте, коли були переведені в Казахстан і Росію, Сибір? Спочатку з’явився ЦУЛАГ в Україні, а потім ГУЛАГ всі знають де. На Соловках в РФ", - заявив він.

"Я впевнений, що слідчі і правоохоронні органи Росії якраз можуть підхопити таке розслідування наше, підтримати вийти на власне розслідування, то хто ж нищив цивільне населення в Росії мільйонами і в довгі строки", - вважає Наливайченко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування