У Росії вирішили вислати десант у країни СНД?

Четвер, 28 травня 2009, 15:52

Президент Росії Дмитро Медведєв вважає за необхідне укомплектувати російські посольства в країнах СНД повністю.

Про це він сказав під час зустрічі в четвер з активом партії ЛДПР, на якому з доповіддю виступив голова комітету Держдуми у справах СНД і зв'язках зі співвітчизниками Олексій Островський.

"Необхідно обов'язково укомплектувати повним обсягом персонал цих посольств, бо якщо подивитися на те, які посольства у наших партнерів по світовому співтовариству, то там працюють сотні дипломатів, а в нас найчастіше дуже економний контингент", - сказав він.

"На цьому заощаджувати не можна, потрібно, щоб Росія була представлена там на гідному рівні", - переконаний він.

При цьому в ході бесіди Островський торкнувся ще однієї теми - надання Росією освітніх послуг, зокрема, для громадян країн СНД. За даними депутата, "зараз у Росії навчаються від 5 до 7 тис іноземних громадян, у той час як у Радянському Союзі їх було понад 200 тис".

"Ми повинні активно учити студентів із країн СНД, експортувати освітні послуги", - погодився Медведєв, додавши, що це можна робити і на дистанційному рівні за допомогою інтернет-технологій.

"Ми зацікавлені в тому, щоб квоти на освіту оплачувалися також за рахунок комерційних організацій, а не тільки за рахунок бюджету", - сказав президент.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...