Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку подобаються українські візитки

Четвер, 28 травня 2009, 21:38

Президент Віктор Ющенко високо оцінює створення сучасної системи управління державної прикордонної служби.

Про це він заявив у відділі прикордонної служби "Шегині" імені Варавіна Мостиського прикордонного загону Західного регіонального управління прикордонної служби, який він відвідав під час робочої поїздки до Львівської області, повідомляє прес-служба президента.

Разом з головою прикордонної служби Миколою Литвином Ющенко оглянув робочі місця персоналу, центр управління, музей історії відділу, гуртожиток особового складу.

Президент відзначив позитивні зрушення у справі охорони кордонів України.

На його думку, концепція розвитку прикордонної служби й державна програма "Облаштування та реконструкція державного кордону" виконуються на належному рівні.

На його думку, перетворення прикордонних військ радянського зразка на державну прикордонну службу як сучасний правоохоронний орган здійснено успішно.

Ющенко заявив, що державна прикордонна служба повністю перейшла на контрактну систему комплектування. За словами президента, серйозна підготовча робота, яка тривала кілька років, дала змогу створити принципово нову систему добору й підготовки прикордонників, яка діє на рівні кращих світових стандартів.

Він висловив упевненість, що це має бути гідним взірцем для всіх правоохоронних структур та військових формувань.

Глава держави наголосив, що кожний пункт перетину кордону має бути справжньою візиткою нашої держави, відображенням нашої європейської приналежності.

"Особливої актуальності це завдання набуває у період підготовки до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року", – додав Ющенко.

Окремо у своєму виступі президент зупинився на темі розвитку малого прикордонного руху.

Ющенко повідомив, що Україна перебуває на етапі формального завершення всіх процедур з Польщею для встановлення режиму малого прикордонного руху. З української сторони виконані всі необхідні дії.

Президент сподівається, що вже найближчим часом буде отримано остаточне підтвердження від наших польських партнерів.

Глава держави також додав, що метою України є максимальна лібералізація візового режиму з країнами Євросоюзу, а в перспективі – встановлення безвізового режиму і повноцінне входження України до Шенгенської зони, політична асоціація й економічна інтеграція з ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...