ПР і БЮТ не будуть узаконювати свій шлюб?

Четвер, 28 травня 2009, 22:14

У випадку створення коаліції БЮТ і Партії регіонів, ці політичні сили, можливо, не будуть укладати коаліційну угоду.

Про це заявила заступник голови секретаріату президента Марина Ставнійчук в ефірі 5 каналу.

"Можливо, коаліція БЮТ і Партії регіонів, для того, щоб не втрачати своїх виборців, зробить такий хитрий крок – не укладання відповідної коаліційної угоди, не підписання цієї угоди, не фіксування тих народних депутатів, які входять до цієї коаліції", - зазначила вона.

В той же час, Ставнійчук вважає, що це суперечить відповідним нормам Конституції.

Коментуючи інформацію, про можливе внесення змін до Конституції у частині обрання президента в парламенті та зміни порядку обрання парламенту, коли політична сила, яка отримала найбільшу кількість голосів, отримає більшість мандатів, вона зазначила: "Народ України не давав наказу Верховній Раді повної мірою міняти Конституційний лад".

"Мені здається, що народ України, 80% як підтверджують соціологічні опитування, не радить Верховній Раді створювати на такій підставі коаліцію", - сказала Ставнійчук.

Коментуючи заяву президента Віктора Ющенка про те, що він оголосить референдум у випадку спроб переписати Конституцію, Ставнійчук зазначила: "У мене немає сумнівів, що у тому разі, коли будуть внесені зміни, чи будуть зроблені спроби вносити зміни до Конституції...ініціатива у народу виникне".

"В цьому разі у президента є право підтримати народну ініціативу", - вважає вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування