Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна не буде "предметом торгів" між США та Росією

П'ятниця, 29 травня 2009, 08:49

Президент США Барак Обама під час запланованої на липень зустрічі з президентом Росії Дмитром Медведєвим дасть чітко зрозуміти, що взаємини США з Росією не будуть забезпечуватись за рахунок жодної з країн регіону.

Про це заявив заступник державного секретаря США Джеймс Стайнберґ в інтерв’ю "Голосу Америки".

За його словами, у намаганні покращити взаємини з Росією США мають намір обговорювати широкий спектр питань у регіоні і поза його межами, але вони не збираються вирішувати долю країн, які не будуть присутні за столом переговорів.

Стайнберґ підкреслив, що ні Україна, ні "жодна інша країна не є розмінною монетою у взаєминах [США] з Росією".

"Україна повинна мати можливість приймати рішення самостійно. Ми ніколи не зможемо приймати рішення на користь одної країни за рахунок іншої", - заявив він.

"Ми вважаємо, покращення взаємин з Росією добре не лише для США та Росії, це добре для України також. І усі, кого я зустрічав в Україні, такої же думки. Це в інтересах України, якщо, звичайно, це можливо, щоб США та Росія мали кращі взаємини", - зазначив Стайнберґ.

Заступник держсекретаря США також сказав, що "запевнив лідерів в Україні, що інтереси їх країни не будуть предметом торгів".

"Покращення наших взаємин з Росією не буде відбуватись за рахунок України. Ми також дали зрозуміти Росії, що ми розраховуємо, що вони будуть поважати незалежність усіх країн регіону і що усі країни у регіоні мають право самостійно ухвалювати стратегічні рішення щодо свого майбутнього" - заявив Стайнберґ.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування