Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Грузії пролилася кров

П'ятниця, 29 травня 2009, 10:52

У Грузії пізно ввечері в четвер відбулися зіткнення між поліцією і мітингувальниками, у результаті чого кілька мітингувальників і п'ятеро поліцейських одержали травми різного ступеня.

Зіткнення відбулося недалеко від місця проведення мітингів поряд із будівлею парламенту, передає Civil Georgia.

Поширюються суперечливі повідомлення з приводу того, як почалося зіткнення перед тим, як на проспекті Руставелі мав розпочатися концерт для мітингувальників.

Телекомпанія "Маестро" повідомила, що група невідомих чоловіків напала на мітингувальників, які стояли поруч з будівлею парламенту.

У телевізійних кадрах, які були показані телекомпанією "Маестро" видні десятки чоловіків у цивільному одязі, які б'ються між собою на вулиці, що прилягає до Парламенту.

Кілька чоловіків були в масках і тримали гумові і дерев'яні кийки, а інші тримали рукоятки від прапорів. У телевізійних кадрах видно, що четверо мітингувальників несуть закривавленого чоловіка.

Водночас кілька опозиційних політиків, які знаходилися на місці інциденту, звинуватили МВС у нападі на мітингувальників.

Але МВС у заяві, опублікованій на веб-стрінці міністерства, відзначає, що мітингувальники затримали співробітника МВС, який знімав все, що відбувалося, на відеокамеру.

"Його за допомогою фізичної сили завели в один з під'їздів прилеглих будинків. Йому вдалося телефоном повідомити співробітників поліції про те, що трапилося", - говориться в заяві.

"Оперативні співробітники поліції, які прийшли на місце, спробували звільнити затримуваного представниками опозиції співробітника, під час чого правоохоронцям учинили фізичний опір і холодною зброєю поранили п'ятьох співробітників поліції, які переведені в лікарню", - сказано в повідомленні.

Даний інцидент є наймасштабнішим після сутичок між поліцією і мітингувальниками 6 травня поряд із будівлею головного поліцейського управління Тбілісі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування