Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ заявляє, що Ківалов затіяв чергові махінації

П'ятниця, 29 травня 2009, 17:08

БЮТ звинувачує голову Комітету ВР з питань правосуддя Сергія Ківалова в спробі делегувавати нелегітимним органом трьох осіб до Вищої ради юстиції України.

Про це заявила заступник голови комітету, заступник голови фракції БЮТ Олена Шустік.

"Ківалов має намір провернути чергову аферу, мета якої – делегування нелегітимним органом трьох осіб до Вищої ради юстиції України", - заявила Шустік.

"Як стало відомо, 30 травня 2009 року громадська організація Рада юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ України, яку очолює Сергій Ківалов, має намір провести захід під назвою "ІІІ Всеукраїнський з‘їзд представників вищих навчальних закладів і наукових установ" та вирішити питання про призначення членів ВРЮ", - зазначає депутат.

З‘їзд має пройти в приміщенні Одеської національної юридичної академії.

"Наголошу, що це зібрання не є легітимним, оскільки вказана Рада не наділена повноваженнями щодо організації та проведення такого з‘їзду. Його головна мета - зірвати Всеукраїнський з‘їзд представників вищих навчальних закладів і наукових установ, підготовку до проведення якого здійснює Міністерство освіти і науки України, і під егідою якого завжди проводилися з’їзди, що комплектували ВРЮ", - наголосила народний депутат.

Вона нагадала, що міністром освіти та науки було видано наказ № 241, яким, зокрема, передбачено проведення такого з‘їзду у період з 20 серпня по 1 вересня 2009 року на базі Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого та затверджено склад організаційного комітету з його проведення.

"На сьогодні здійснено усі необхідні заходи щодо проведення цього з‘їзду, передбачені на цей період наказом міністра. Але відомий шулер і за сумісництвом голова Комітету з питань правосуддя Сергій Ківалов вирішив грати на випередження і скликати свій, кишеньковий з’їзд для того, щоб усадити в крісла членів ВРЮ слухняних людей", - заявила Шустік.

"Звиклого до махінацій Ківалова не хвилює, що члени, делеговані до ВРЮ неповноважним органом, будуть мати сумнівний правовий статус, що ставитиме під загрозу роботу всієї Вищої ради юстиції", - сказала депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування