Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка вирішують, чи посилати ще військових в Афганістан

П'ятниця, 29 травня 2009, 18:37

У секретаріаті президента і Раді нацбезпеки та оборони розглядають можливе розширення присутності українського військового персоналу в Афганістані.

Про це повідомив журналістам міністр оборони Юрій Єхануров, перебуваючи з візитом у Варшаві, де проходила зустріч у форматі "Вишеградська четвірка плюс Україна" на рівні міністрів оборони.

Міністр проінформував, що в ході зустрічі обговорювалися питання, які стосуються Афганістану: "Ми співробітничаємо з литовським контингентом (в Афганістані), і поляки запитували, чи можемо ми співробітничати там і з польським контингентом".

"Ми сказали, що ми розглянемо це питання, оскільки у нас всього 10 осіб бере участь у цій операції", - сказав він.

Єхануров також додав, що Україна буде продовжувати свою участь в операції в Афганістані, однак на експертному рівні, оскільки для української держави тема розширення стоїть "дуже гостро".

Міністр допустив, що можливе розширення присутності українського персоналу в Афганістані тільки на невелику кількість людей.

"Президенту вже доповіли про те, що є прохання про збільшення кількості українських фахівців. Це питання зараз знаходиться на розгляді в секретаріаті президента і РНБО. Так що буде якесь рішення", - проінформував Єхануров.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування