Хорошковський лякає "Нафтогаз" позовом на 3 мільярди

П'ятниця, 29 травня 2009, 23:28

Справа про відчуження і розмитнення 11 мільярдів кубометрів газу буде знову розглядатися в суді першої інстанції.

Про це в ефірі телеканалу "Інтер" сказав перший заступник голови СБУ Валерій Хорошковський.

"Були порушені не одна, а три кримінальні справи. І всі вони були закриті Шевченківським судом. Остання рішення апеляційного суду дає можливість повернутися до розгляду справи в суді першої інстанції. Ми зможемо почати і провести розслідування", - повідомив він.

Хорошковський також зауважив, що "не треба бути юристом, щоб зрозуміти, що кримінал тут є".

"Його нікуди не дінеш. Політично можна задавити все, зокрема і судову систему, але факт злочину існує. І рано чи пізно цьому дадуть оцінку", - запевнив заступник глави СБУ.

Хорошковський також заявив, що в першому кварталі за рахунок цього газу були зроблені певні послаблення для фінансової системи "Нафтогазу".

"Коли я представляв митницю, то ми зробили подвійний бюджет без платежів по газу. Не був розмитнений газ першого кварталу і не був розмитнений газ вересня, жовтня, листопада і грудня. На сьогодні саме цими платежами балансується план надходжень до митниці. І то, повірте, він балансується лише зі спеціального фонду", - заявив екс-керівник митниці.

"Цей ресурс вичерпаний і ми в травні матимемо серйозну проблему (з оплатою за газ)", - попередив він.

Крім того, Хорошковський попередив, що проти "Нафтогазу" є позов міжнародному суді на суму 3 мільярди доларів, і це навіть не за розмитнення 11 мільярдів газу

Як відомо, за інформаціє. ЗМІ, у Стокгольмському арбітражному суді в одне провадження об'єднані дев'ять позовних заяв до "Нафтогазу" з боку "РосУкрЕнерго".

При цьому позовної вимоги про відшкодування РУЕ 11 млрд. кубометрів газу серед них немає.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування