Віра Іванівна обіцяє бути "креативним магнітом" Ющенка і прибрати негатив

Субота, 30 травня 2009, 11:14

Глава секретаріату президента Віра Ульянченко має намір зробити роботу секретаріату більш прозорою і намагатиметься припинити ворожнечу між секретаріатом і урядом.

"Мені здається, що треба зробити діяльність секретаріату більш публічною, більш ініціативною. Секретаріат має бути магнітом, який би притягував ідеї та людей, які підтримують позицію президента. Бо, в основному, суспільство розділяє погляди Віктора Ющенка", - сказала вона в інтерв’ю "Україні молодій".

"Секретаріат має бути відкритим для людей, які поділяють ці погляди. За перший же тиждень роботи ми одержали багато пропозицій від інтелігенції, яка відчуває загрозу національним інтересам...", - додала вона.

Ульянченко також зазначила, що секретаріат президента не буде "плести інтриг", тому що "створювати штучні конфлікти, намагатися вести якусь підкилимну політику — це не в дусі президента Ющенка, і це не є завданням секретаріату".

"Я, наприклад, не вважаю правильним проводити галасливі прес–конференції з безкінечними звинуваченням. Завдання ж не в тому, щоб висловити зауваження, а в тому, щоб консолідувати суспільство. А, повірте, знайти діалог значно складніше, ніж вийти на люди зі скандалом", - сказала вона.

"Мені, наприклад як голові Київської облдержадміністрації абсолютно не подобалося обмеження ходити на наради до Кабінету Міністрів — було навіть таке розпорядження. Це і є штучне формування конфліктів", - додала Ульянченко.

При цьому вона зазначила, що така ж позиція була в уряді щодо міністрів — "не пускати їх у поїздки з президентом, на наради".

"Мені здається, що це абсолютно недостойна поведінка ні одного, ні іншого органу. Влада має працювати для людей, а не влаштовувати "дитячі розборки", - сказала глава секретаріату.

На думку Ульянченко, однією зі стратегічних помилок попереднього керівництва секретаріату президента було те, що "між президентом і суспільством було втрачено діалог".

"Віктор Ющенко сильний у спілкуванні з людьми — він двічі отримував підтримку виборців саме тому, що безпосередньо з ними спілкувався: у 2002 та 2004 роках... Одне з основних завдань секретаріату — відновити діалог президента з суспільством. Донести людям інформацію про те все, що зроблене. Бо ж насправді виконано дуже багато", - сказала вона.

Ульянченко також розповіла, що з приходом до секретаріату у неї практично не стало вільного часу.

"Доводиться щодня напружуватися над втіленням різних ідей. Хочеться відчути новий імпульс у діяльності секретаріату — прибрати все негативне нашарування з іміджу цієї структури. Хочу, щоб люди відчули, що СП — це не така собі зашкарубла, безсердечна чиновницька контора, де працюють черстві бюрократи. Хотілося б, щоб люди зрозуміли, що біля президента працюють люди з креативним мисленням", - сказала вона.

"Мені завжди комфортно, коли роботи багато, коли є креатив, ініціатива. Коли відчувається, що біля тебе є команда, яка не просто відбуває на роботі час, а витрачає його на втілення корисних ідей. Добре, коли команда стимулює, не дає можливості заспокоїтися, вчасно "заснути", - додала Ульянченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...