Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєв: Тимошенко і Янукович обговорюють зміни до Конституції

Субота, 30 травня 2009, 16:25

"Регіонал" Андрій Клюєв підтверджує, що лідер Партії регіонів Віктор Янукович і прем'єр Юлія Тимошенко ведуть переговори про можливе створення коаліції.

"Так, такі переговори періодично поновлюються. Цей процес, звичайно, очолює, з одного боку, керівник Партії регіонів Віктор Янукович, з іншого - Юлія Тимошенко", - сказав Клюєв в інтерв'ю "Киевскому телеграфу".

За його словами, Янукович і Тимошенко обговорюють "ситуацію в країні", а також можливість занесення "серйозних зміни в законодавчу базу, спрямованих на стимулювання розвитку реального сектора економіки".

"З цією ж метою необхідно завершити розпочату роботу з розмежування повноважень між гілками влади. Ці проблеми і складають предмет переговорів", - сказав Клюєв.

"Адже такі великі політичні лідери, як Янукович і Тимошенко, не можуть і не повинні жити тільки сьогоднішнім днем. Вони повинні думати про майбутнє... І щоб мінімізувати в майбутньому безперервні останнім часом політичні кризи, необхідно доопрацювати ті проекти змін до Конституції, які вже є у багатьох політичних сил", - додав він.

За словами Клюєва, у разі внесення БЮТ і Партією регіонів спільного проекту змін до Конституції, вони стосуватимуться "чіткого розмежування повноважень усіх гілок влади: президента, Кабінету міністрів, Верховної Ради".

"Іншими словами, планується виключити можливість однієї гілки втручатися у діяльність іншої, дублювати повноваження. Далі - обговорюється серйозний проект реформи місцевого самоврядування. Передбачається децентралізація функцій державного управління та передача значних повноважень на нижчих рівень, що буде сприяти самостійному розвитку регіонів. Необхідне також проведення глибокої судової реформи", - сказав він.

На думку Клюєва, такий проект змін до Конституції можуть підтримати всі політичні сили, представлені в парламенті.

"Не бачу причин, щоб подібні ініціативи не підтримали, скажімо, Блок Литвина чи комуністи. Думаю, що і в "Нашій Україні" знайдуться депутати, які підтримають конституційні зміни", - сказав він.

"А що стосується створення коаліції з БЮТ... Партія регіонів буде робити все для того, щоб допомогти національній економіці вийти з кризи, а українському народу - вибратися з бідності. Якщо єдиним способом позитивно вплинути на ці процеси стане створення мегакоаліціі, то ми будемо її створювати", - додав Клюєв.

На запитання, чи може такий проект змін до Конституції передбачати обрання майбутнього президента в парламенті, Клюєв відповів:

"Така ідея, взагалі-то, витає в повітрі. І подібна пропозиція має право на життя. Але поки що це питання остаточно не вирішене. Все залежить від Віктора Федоровича, адже саме у нього сьогодні найвищий рейтинг. Якщо Янукович піде на всенародні президентські вибори, то він їх, безумовно, виграє".

"От тільки питання: наскільки доречно йти на вибори у найважчих умовах економічної кризи? Хоча деякі політики вже кажуть про досягнення дна кризи, однак повірте: дна ще навіть не видно", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування