Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин думає, що якщо не прибрати вождів, "країна піде в розніс"

Субота, 30 травня 2009, 17:02

Спікер Володимир Литвин виступає за формування партійних структур демократичним шляхом - знизу догори.

Про це він сказав на прес-конференції у Луганську у суботу, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Литвин зазначив. Що є прихильником створення будь-яких політичних структур та партій "на природній основі – знизу догори, коли є суспільна потреба, ті чи інші настрої, устремління людей, які потрібно акумулювати, оформити, реалізувати".

На його думку, політичні структури, які "створюються "зверху", життєздатні лише за однієї умови: якщо є адмінресурс".

"З`являється вождь, який оголошує про створення партії, заганяють до неї людей, а коли він іде – політична сила починає розбігатися. Партій, які б створювалися природним шляхом, не трималися на адмінресурсі, на іміджі вождя, мало - майже всі партії "вождистського" типу, через що країну колотить", - сказав Литвин.

"Ми з вами розуміємо: якщо не змінити цей формат, країна може піти на розніс через гарячі поєдинки за владу", - додав він.

Литвин також сказав, що він відвідує області України, "не відділяючи посаду голови Верховної Ради від лідерства у політичній силі".

"У цей складний для країни період не потрібно ховатися від людей. Одна справа – начитатися довідок, матеріалів і документів, інша – почути виступи людей. Виключно важливо знати їх настрої і думки, це дозволяє відчувати ґрунт під ногами", - сказав він.

Говорячи про роботу Верховної Ради, Литвин сказав, що виступає за "посилення парламентаризму", яке "полягає у конструктивній роботі єдиного законодавчого органу та неухильному виконанні законів".

"Посилення парламентаризму я бачу не у плані блокування трибуни, причому на рівні крайньої свавільності, коли парламент перетворюють у свинарник, принижуючи країну. Є елементарні правила поведінки, яких необхідно дотримуватися, є межа, яку не потрібно переходити, бо коли не вистачає аргументів, використовуються інші підходи", - сказав він.

"Верховна Рада працює погано, але це краще, якби вона взагалі не працювала", - додав Литвин.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: