Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кремль після провалу не хоче лізти в українські вибори?

Неділя, 31 травня 2009, 17:32

У президента Росії Дмитра Медведєва немає мотивації впливати на хід президентської виборчої кампанії в Україні.

Таку думку висловив експерт російського Інформаційно-аналітичного центру з вивчення суспільно-політичних питань на пострадянському просторі Олександр Караваєв.

"Обпікшись на молоці, дмуть на воду. Після провалу кампанії 2004-2005 року, мені здається, особисто у Володимира Путіна склалася потужна ідіосинкразія у відношенні тих осіб, які пропонували свої послуги на "українському фронті", - вважає він.

"Тепер у Кремлі не Путін, а Медведєв. У нього немає ніякої мотивації встрявати в українські справи й тим більше впливати на хід виборчої кампанії", - сказав Караваєв.

Водночас експерт зазначив, що при цьому в Москві сформувався широкий ринок різних пропозицій підтримати ті або інші сили в Україні.

Зокрема, за словами Караваєва, великі російські комерційні й промислові холдинги, що мають інтереси в Україні, прагнуть отримати своїх лобістів, а в самому Києві достатньо політиків, які не проти заручитися підтримкою з Росії.

"Очевидно, що ця підтримка повинна бути, але вона повинна бути тоншою й грамотнішою, що не дражнитиме національну самосвідомість", - упевнений експерт.

Як підкреслив Караваєв, головне, щоб після виборів президента України Київ і Москва не потрапили в ще більшу безвихідь, ніж зараз.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування