У Москві знову затримали опозиціонерів

Неділя, 31 травня 2009, 17:46

Опозиційного політика Едуарда Лімонова затримано міліцією в неділю в центрі Москви за участь у мітингу, який не був узгоджений з владою.

"Тільки що на Тріумфальної площі затримали Лімонова. Міліція посадила його в автобус", - повідомив його прес-секретар Олександр Аверін.

Він сказав, що активісти опозиції уточнюють число своїх прихильників, яких також затримала міліція.

"Крім Лімонова, затримано ще трьох нацболів, у тому числі "лімоновець" Сергій Аксьонов, який напередодні подавав заявку на проведення в столиці акції, а також близько 15 осіб з руху "Лівий фронт", - повідомило джерело в правоохоронних органах.

Серед 200 присутніх на площі осіб - в основному журналісти, які перебувають у щільному кільці співробітників міліції.

Декілька опозиційних організацій збиралися провести на Тріумфальної площі у Москві в неділю мітинг, який їм не вдалося узгодити зі столичною мерією. У числі організаторів несанкціонованої акції опозиційна коаліція "Інша Росія", рух "Солідарність", АКМ та інші.

"Лімонова в минулому вже п'ять разів затримувала міліція за участь у "маршах незгодних", всі затримання він оскаржив у суді, всі суди Лімонов виграв", - повідомив Аверін.

Пізніше заступник начальника управління інформації та громадських зв'язків ГУВС Москви Жанна Ожиніна повідомила, що за проведення мітингу затримано 33 особи.

"На даній несанкціонованій акції були присутні близько ста учасників і близько ста журналістів. Затримано було 33 людини. На даний момент всі вони доставлені в територіальні відділи внутрішніх справ. Складаються адміністративні протоколи, які в подальшому будуть направлені до суду", - розповіла Ожиніна.

Також вона підтвердила інформацію про те, що серед затриманих є Лімонов.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування