Газпром вимагає від Європи відповіді

Середа, 10 червня 2009, 09:53

Російський Газпром застеріг Європейський Союз про необхідність вирішити, чи хоче він і надалі отримувати російський газ, чи ж постати перед можливістю його втрати у майбутньому.

В інтерв’ю Бі-Бі-Сі заступник голови Газпрому Александр Медвєдєв зазначив, що, за його прогнозами, ЄС має збільшити споживання російського газу до 2020 року.

"Лише три країни можуть бути постачальниками газу трубопроводами у тривалій перспективі: Росія, Іран та Катар. Тому, іншого вибору, як мати справу з цими постачальниками немає", - зазначив він.

"Європа має визначитися, як чинити у цій ситуації. І якщо Європа не потребує нашого газу, тоді ми шукатимемо як продати свій газ у інший спосіб", - зазначив він.

Медвєдєв також попередив, що у наступних двох кварталах можливе подорожчання газу через подорожчання нафти, яке спостерігається зараз і позначиться на газовій ціні через півроку.

Він також визнав, що останні п’ять місяців, попри занепокоєння Москви, платежі з України здійснювалися в строк і в повному обсязі.

Він, однак, додав що в Газпромі не підтримують ідею перенесення на українські кордони пунктів продажу газу європейським споживачам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News