Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин: "Вляпалися, то помовчіть, зробіть висновки"

Середа, 10 червня 2009, 10:53

Голова Верховної Ради Володимир Литвин закликає депутатів підтримати пропозицію про те, щоб наступний тиждень у Верховній Раді був не пленарним.

"Зараз єдина правильна позиція - якби після подій, що відбулися, всі помовчали. Розуміючи, що вляпалися, тепер намагаються одне одного звинувачувати. Помовчали, зробили відповідні висновки", - почав Литвин на засіданні в середу.

"Для цього ми очевидно повинні наступного тижня поспілкуватися з людьми у виборчих округах. Тому буде внесено проект постанови про зміни до календарного плану, щоб наступний тиждень Верховна Рада попрацювала в округах і ми людям пояснили позицію, що нам треба робити", - пояснив спікер, закликавши депутатів підтримати таку пропозицію.

Крім того, за словами Литвина, "Верховній Раді треба визначитися щодо подальших наших дій у зв'язку з рішенням КС про те, що люди, обрані на дочасних виборах, працюють певний термін".

"Це внесе величезну дезорганізацію в життя країни. Зрозуміло, що на сьогодні вже відбулося понад тисячу дочасних виборів", - зауважив спікер.

"Уявіть собі, що буде відбуватися надалі, коли на окремо взятих територіях місцеві князьки будуть намагатися провести собі дочасні вибори, щоб забити собі місце при владі на постійно", - додав Литвин.

Тому, переконаний спікер, Верховна Рада повинна прийняти адекватне рішення. "Зараз над пропозиціями працюють відповідні служби апарату ВР і я попросив би долучитися до цього правові комітети ВР і комітет з питань державного управління", - зазначив спікер.

Щодо звіту Кабінету міністрів і прийняття змін до бюджету, то Литвин нагадав, що з депутатами було домовлено:

"На наступному пленарному засіданні Верховна Рада має розглянути основні напрямки бюджетної політики, перед цим вона має заслухати звіт про виконання бюджету у 2008 році, інформацію про хід виконання бюджету у цьому році, а також розглянути основні засади грошово-кредитної політики".

"Думаю, після такого підходу ми краще бачитимемо, що далі робити у плані прийняття рішень на рівні Верховної Ради", - додав спікер.

Також Литвин повідомив, що у середу на ранковому засіданні депутатам треба розглянути 21 питання. Для цього необхідно або продовжити ранкове засідання, або розглядати питання за скороченою процедурою. Депутати підтримали скорочену процедуру.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
Усі новини...