У Тимошенко не визнають, що зібрали податки вперед і затримують ПДВ

Середа, 10 червня 2009, 12:23

Виконувач обов'язків міністра фінансів Ігор Уманський спростовує заяви Рахункової палати, що перевиконання держбюджету в першому кварталі поточного року відбулося завдяки невідшкодуванню податку на додану вартість.

Про це він сказав журналістам перед засіданням уряду, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Рахункова палата не перевіряла стан виконання бюджету за останні п'ять місяців, тому звідки така інформація, мені складно сказати... Питання перевиконання і відшкодування ПДВ - це дуже спірне питання і, у тому числі, з податковою адміністрацією в нас різні погляди на те, яка ситуація з відшкодуванням ПДВ", - сказав Уманський.

В.о. міністра фінансів підкреслив, що фактично кожен поточний місяць податкового періоду "у нас немає ситуації, коли дійсно йде легке наповнення бюджету і це - правда".

На думку Уманського, існує проблема з відшкодуванням ПДВ, що полягає в невідповідності даних платників і податкових органів про обсяг податку, що підлягає відшкодуванню.

Як повідомила у вівторок прес-служба Рахункової палати, за результатами проведеного аудиту, у першому кварталі бюджетні завдання не виконані ні по доходах, ні по витратах.

"Повний провал бюджетної політики прихований за рахунок переплати податків і зборів у 1,6 рази. Приблизно на 14 млрд. грн. Крім того, не відшкодовано ПДВ - 15 млрд. грн... Основним інструментом демонстрації успіху є максимальне вимивання оборотних коштів платників податків", - наголошується в повідомленні.

У Рахунковій палаті також нагадують, що відомство заявляло про незадовільну якість держбюджету-2009 ще восени минулого року: уряд бариться з внесенням поправок у держбюджет і дотепер не оприлюднив оцінки динаміки реального ВВП у січні-березні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування